Beneficiile nucii

Nucile reprezintă o hrană sănătoasă oferită de natură, dar și o sursă de energie, antioxidanți și vitamine. Asemănarea dintre miezul de nucă și creierul uman nu este întâmplătoare, iar natura încearcă parcă să ne arate beneficiile nucilor asupra funcțiilor cerebrale. În decursul timpului, studiile științifice privind consumul regulat de nuci au arătat și efecte benefice în tratare sau prevenirea unor boli, precum și avantajele includerii în dietă sau în regim alimentar. Cert este că „ronțăitul” unor nuci este o alternativă sănătoasă pentru toți cei care vor o hrană rapidă și o sursă de energie, iar beneficiile sunt numeroase și variate. Mai mult, nuca este un ingredient nelipsit din bucătăria românească, fiind folosită la prepararea gustoaselor deserturi tradiționale.

beneficiile_nucii

De ce să consumi regulat nuci?

  • Nucile sunt o sursă importantă de energie, antioxidanți și vitamine;
  • Nucile sunt considerate, încă din antichitate, alimentele creierului;
  • Nucile au conținut bogat în Fosfor, dar și în alte minerale (Sodiu, Potasiu, Fier, Zinc sau Iod);
  • Nucile au conținut bogat în microelemente și vitamine;
  • Nucile sunt o sursă excelentă de fibre naturale;
  • Nucile sunt folosite și în cosmetică în realizarea unor creme regeneratoare pentru piele sau a unor balsamuri;
  • Nucile sunt cunoscute pentru efectul benefic de reglare a somnului. Astfel, puțin miez de nucă consumat înainte de culcare, ajută la un somn bun și odihnitor datorită conținutului bogat de melatonină;
  • Nucile reprezintă gustarea ideală pentru menținerea unei diete sănătoase și a unei greutăți corporale optime;
  • Nuca este un ingredient nelipsit din bucătăria românească, fiind folosită la prepararea gustoaselor deserturi tradiționale.